I'm a Cat person!

Danima slažem i preslagujem svoje salvetice i gledam ih već po stoti puta… Čekam da mi „zabljesne“ pred očima, da se pojavi neka ideja, ali ništa. Sve su mi već postale iste, pomalo i dosadne… ružice, ornamenti, pa opet ružice… i tada je pojavila moja „fiks“ ideja: mogla bih napraviti jednu „mačkastu“ u svom stilu. Za sve one koji ne znaju (ima li takvih?): Majto je velika ljubiteljica mačaka! Jednostavno obožavam mačke, ta divna stvorenja, djeluju mi tako mistično i tajnovito, valjda je to razlog zašto me tako privlače, a otkriti i prokužiti mačji karakter, za mene je to slučaj za znanstvenu ekspertizu!
A zašto sam napisala „fiks“ ideja? Zato što nisam mislila na bilo koju mačku. To je drugi dio priče o mačkama… Osim živih, obožavam Rosina mačke! U gradu Zagrebu pronaći salvetu s Rosina macama gotovo je nemoguća misija (pišem gotovo u nadi da nisam tražila na pravim mjestima)! Oduševljenje mi je naglo splasnulo, potraga bezuspješna… što sada? Sjetim se printanja, to bi moglo upaliti! Tu počinje drugi dio problema!
Isprintala sam željeni motiv na salvetu bez problema… ali njegovo lijepljenje … prava noćna mora! Print u dodiru s ljepilom za decoupage: katastrofa! Boje su se razlile, međusobno pomiješale i nastao je pravi „bučkuruš“, a od Rosina maca ni „M“! U drugom pokušaju ostavila sam print salvetu da se osuši 24 sata, nakon toga dobro sam ju zapeglala, ostavila da se osuši još 24 sata, ali ništa! Možda je print prejak… Polako sam već gubila nadu i volju. Ali kako sam ja uporna osoba, pokušaj treći: na poklopac kutije print salvetu zalijepila sam uz pomoć trika s peglom i bila sam zadovoljna rezultatom s obzirom da je površina blago neravna zbog čipke na poklopcu (volim si otežati, ha?). Ali glavni problem ostaje, kako ju zaštititi, čime polakirati? Ostala je još jedna mogućnost: akrilni auto lak kojeg nisam probala jer sam bila uvjerena da će „pojesti“ salvetu. Uspjela sam! Print je ostao očuvan! A sve drugo je mačji kašalj!
Uz pomoć krep trake donji dio kutije obojala sam u nekoliko boja sličnim onima na salveti. Višak boje odstranila sam finim brusnim papirom kako bih na određenim mjestima dobila malo pohabani, starinski štih. Nedostajao je neki detalj, pa sam uz pomoć šablone posebno napravljene za ovu kutiju (hvala mom svekru, moj svekar je najbolji na svijetu!) na prednju stranu aplicirala natpis i nekoliko šapica. Slično je i u unutrašnjosti kutije. I to je to! Dosta muke, ali na kraju se isplatilo.


P.S. Serafino me već čeka, uskoro opet krećem u akciju!

I hope you like it!


14 komentari on "I'm a Cat person!"

Biljana on 10. studenoga 2010. u 11:21 kaže...

Kutijica ti je fantasticna, savrsena kombinacija boja i motiva, bravo:))
PS.
Ja se inace bojim macaka (smijesno, ali to je moja fobija)
Pusa

Keks on 10. studenoga 2010. u 15:58 kaže...

Mrak! I svaka čast svekru, treba puno strpljenja za izrezuckati ova slova, a znam su da baš morala biti ta, sa što više zavijutaka :) Što se tiče razlijevanja boje, probaj salvetu zapeglati preko masnog papira prije (ne na predmetu), to bi trebalo fiksirati tintu. onda je možeš lijepiti i ljepilom za decoupage. nadam se da će uspjeti!

Tatjana on 10. studenoga 2010. u 23:44 kaže...

Kutija je odlična i posebna.Evo, pogledavam je već 5x pišući ovaj komentar!

Lenka on 11. studenoga 2010. u 00:53 kaže...

Kutijica je preslatka, zaista osveženje u odnosu na klasične motive :)))

Ne znam da li koristiš originalno mastilo za printer ili ono što se dopunjuje. Moj canon sa original mastilom daje odlične rezultate na salveti, bez razlivanja. Isprintanu salvetu koristim tek posle 3-4 dana.

Radmila kaže...

koja slučajnost,neku večer naiđem na Rosine W.i njene mace(i ja ih već dugo tražim,prepredivna ti je kutijica

Izzy on 14. studenoga 2010. u 04:22 kaže...

Jako lijepo! Super su mi boje i motiv i slova! Bravo na šablonicama, svaka čast! :)

Anonimno kaže...

Slučajno sam naišla na tvoj blog danas i vrlo se ugodno iznenadila tvojim radovima. Fantastični su. Pozdrav Cleo.

Majto on 14. studenoga 2010. u 14:16 kaže...

Hvala svima! Jako me vesele vaši komentari, dođite mi opet!!!

Martina on 15. studenoga 2010. u 00:01 kaže...

a, gdje je moj komentar od subote???Sad sam tužna, a tako sam lijepo napisala! Šmrc, ma nema veze, da potvrdim rečeno: Mica maca mi je najlijepša od svih!

Nena3110 on 16. studenoga 2010. u 10:57 kaže...

WOW!!!
Zaista si se potrudila, ali kutijica je divna, savršena.
A ja se radujem što ću na svoju listicu dodati još jedan divan blog i kreativnu dušicu!<3

Sandra Z on 17. studenoga 2010. u 04:27 kaže...

Prvo i prvo, isprika što sam te tek sada pronašla! Ali, evo me! Priključila sam se sljedbenicima i sljedim te .... Kutijica je predivna. Toliko muke, joj, mogu misliti osjećaja .. drago mi je da si na kraju "ukrotila" salvetu. Lijep pozdrav.

Tina on 10. veljače 2011. u 13:38 kaže...

nisam ljubitelj maca ali kutijica je odlična!

j. on 13. ožujka 2011. u 09:28 kaže...

Danas sam slučajno naletila na tvoj blog i oduševila se. Predivna ti je kutijica!!! Ja sam također totalno "cat person", a sam ja to iskazala torbom. :)

Уранија 3811 on 27. lipnja 2011. u 14:18 kaže...

JA SAM SA PERSON KAKVA GOD CAT BILA OSTALA ODUŠEVLJENA!!!bEZ TEXTA SAM .pozdrav

Objavi komentar

Hvala vam na komentaru! Navratite i kasnije, možda vas razveselim još nekom sitnicom :)

 

Majto's Hemisphere Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal