„Staro za novo“

Neki sam dan slagala i preslagivala svoj hobby ormar s namjerom da se riješim svega što mi je nepotrebno. Ali ništa od toga. Shvatila sam da mi je sve potrebno i da nema sitnice u tom „čarobnom“ ormaru koje bih se mogla samo tako riješiti. A ormar… u njega ne stane više niti mrvica kruha! Kad se sjetim kako je sve počelo… prvo s jednom većom plastičnom kutijom s poklopcem koja je stala na osrednju policu… pa dvije takve kutije… pa sam dobila mini ormarić… dok se nisam preselila u pravi ormar, a kako više nema mjesta za nove ormare, ne znam što ću… Možda ispod kreveta ili na tavan? Ali kako ću se svaki dan penjati po lojtricama gore-dolje?

Moram se pohvaliti da sam ipak bacila jednu antracit sivu konturicu za staklo jer se posušila, šmrc… i par slomljenih nedovršenih ukrasa od das mase (ne mogu vjerovati da sam i to čuvala???)… i znate kako ide… na tome sam stala.

Pomalo već i zaboravljene, u ormaru su dugo ležale svakojake limenke, od graha, kukuruza, kompota, a njih sam opsesivno skupljala prije par godina s namjerom da ću klincima na poslu od njih napraviti mobile. Gledala sam te limenke i nisam znala što ću s njima. Bacila sam ih u vreću za smeće… pa ih vadila…pa opet bacila… i na kraju, pogađate, naravno da ih nisam bacila!!!

U međuvremenu su stigle i dvije pošiljke novih salvetica, juuhuuuu!!! Ajmo probati, nove salvetice na stare grbave limenke… i ukrasne trakice… i čipkice (ništa bez čipkice, ha?)… Bez puno muke limenke su dobile svoje nove haljinice i novi život, a ja nove kutijice za… ne znam za što, ali sam sigurna da ću ih iskoristiti. Ne mogu vjerovati da sam ih htjela baciti, pa kakva sam ja to… a kad se sjetim da imam još limenki… i novih salvetica... mljac!

P.S. Jesam vam rekla da sam naručila mašinu za šivanje „aus Deutschland“? Već zamišljam razne kockice, karirane uzorke, točkice, čipkice…. Sreća da mašina stiže tek za nekoliko mjeseci, možda do tada pronađem mjesta u svom ormaru!
Kiss&hug












15 komentari on "„Staro za novo“"

Anonimno kaže...

Prekrasno Majto!!!
Pusa i lijep pozdrav.

Lenka on 6. siječnja 2011. u 07:33 kaže...

Koja sreća da ih nisi bacila, ne zna se koja je lepše ispala, potpuno bajkovito deluju :)))

Lilly... on 6. siječnja 2011. u 07:53 kaže...

Kako su slatkeeeeeee!!! Ne znam koja je ljepša od koje, stvarno! kisss :))

Anonimno kaže...

Prekrasno si preuredila te limenke.
Pozdrav.

Sandra Z on 6. siječnja 2011. u 08:19 kaže...

Preslatke limenke. S ovim motivima i čipkicama su naprosto neodoljive. Treba apsolutno sve čuvati! Nikad se ne zna što se divnog može isčarobirati. Pusa

Suzana on 6. siječnja 2011. u 08:29 kaže...

Predivno je, ali ja tu već vidim proljeće-vesele me kominacije boja i čipkica.

Keks on 6. siječnja 2011. u 09:08 kaže...

Iiiiisto, točno tako, kao hrčak sve spremam :) A znaš što je smiješno, da sam danas premetala opet sve stvarčice i uzela plastičnu kutiju od sladoleda i rekla dragom: s ovim je sve počelo! sve stvarčice su stale u tu malu kutiju, a sad ona jadna više ne stane nigdje :)
Prekrasne su limenkice, to su mi najdraži projekti, kada se od nečega što je trebalo završiti u smeću napravi prekrasan ukras, koji je još i koristan!

Unknown on 6. siječnja 2011. u 10:23 kaže...

ajme ke medeno!!!!!! super kjut!

Radmila kaže...

preslatke su-baš sam neki dan nekoliko obojala bijelo i stala.Mogu te kopirati:)))

nena on 6. siječnja 2011. u 11:53 kaže...

Ovo mi je savršeno,jako lijepo.Što se tiče ormara ista sam po tom pitanju i džaba preslagujem kad ne bacam ništa moj muž hoće da poludi od mojih sitnica;) ali...šta da se radi.

Biljana on 6. siječnja 2011. u 14:46 kaže...

Wow! Koji makeover, fantasticna kombinacija motiva (do sada nisam vidjela takve salvete) i cipke, preslatkooooo:-)
Pusa

Majto on 6. siječnja 2011. u 15:25 kaže...

Happy, happy, happy!!! Hvala svima na pozitivnim komentarima:-)))Da sam znala da će vam se svidjeti, već bih ja i ranije uzela limenke u ruke. Od sada radim samo limenke:-)))

Anonimno kaže...

Bok Martinko ovo je super, jako mi se sviđa, ne znam da li mi je ljepša plava kutijica sa tri mace ili ona licitarska ili možda zlatna, a opet ona plava sa dvije mace je prelijepa. Stvarno si umjetnica i vidi se da to voliš i uživaš u tome. Kada budeš odlučila imati prodajnu izložbu ja sam ZA. Pozdrav, Ljilja Vučetić.

Petra on 8. siječnja 2011. u 05:07 kaže...

Divne konzervice! <3

Tina on 10. veljače 2011. u 13:32 kaže...

limenke su fantastične,dosad najbolji makeover sto sam vidjela

Objavi komentar

Hvala vam na komentaru! Navratite i kasnije, možda vas razveselim još nekom sitnicom :)

 

Majto's Hemisphere Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal